Logo

Pravila Privatnosti

Bolero band Osijek

Bolero band Osijek - POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Uvod

Bolero band Osijek poštuje Vašu privatnost, razumijemo da Vam je ona važna i da Vam je stalo kako se Vaše informacije koriste. Ova pravila objašnjavaju kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stranicu, ispune kontakt formu i ugovore korištenje bilo koje naše usluge ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji drugi način.

Ova pravila također navode pod kojim uvjetima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti. Molimo da naša Pravila o privatnosti pročitate u cijelosti, no ovdje ukratko navodimo načela kojima se rukovodimo u svome poslovanju.

Prilagođenost vama

- Nikada nećemo prodati Vaše osobne podatke.

- Nikada nećemo podijeliti Vaše osobne podatke s trećom osobom, u svrhe promidžbe te treće osobe.

- Uvijek ćemo se brinuti o sigurnosti Vaših podataka, poštivajući sve propise o zaštiti osobnih podataka i primjenjujući najviše sigurnosne IT standarde.

- Nikada Vam nećemo izravno poslati promidžbenu poruku e-poštom bez Vaše privole.

- Možete biti sigurni da Bolero band Osijek nikada neće dijeliti vaše podatke s bilo kojom "razinom neželjene pošte".

- Vaša adresa upotrebljava se za potvrdu vašeg načina mogućeg plaćanja naše usluge i koristi se za informacije o isporuci izvršenja naše usluge.

- Vaš telefonski broj koristi se za provjeru i za Vas i za nas kao kontakt u slučaju problema ili moguće promjene pojedinosti za izvođenje naših usluga.

- Vaša adresa e-pošte koristi se za potvrdu statusa narudžbe izvođenja naše usluge i za pružanje informacija o obostranim uvjetima na zahtjev.

- Mi vaše podatke ne pohranjujemo na nikakav server, telefon, uređaj i slično, dok ne ugovorimo ili uspostavimo narudžbu o našoj usluzi, a nakon izvšenja ugovorene obveze vaše trenutne podatke brišemo.

- Mi nemamo mailing liste, ne šaljemo nikakve periodične ili smislene e-mail kontakte, ne koristimo kolačiće i nemamo nikakve potrebe za mail letke kojim bi vas zamarali.

- Koristimo SSL Certifikate ( redirekcija na https ) kojima se garantira sigurnost proslijeđivanja poruka i sigurnosti domene na kojoj se nalazite.

- Nemamo pretplatnike, a ni pretplatu kao takvu, ni u jednom segmentu djelovanja.

- Sve informacije dobijate putem maila, na Vaš zahtjev, na našim stranicama u formi Kontakt, koji je zaštićen SSL Certifikatom.


Podatke smatramo vrijednošću koji svakodnevno naše usluge obostrano čine funkcionalnijom, pristupačnijom i korisnijom, zbog koje tražimo Vašu privolu za korištenje, u slučaju korištenja palete podataka koja Vas identificiraju kao osobu.

Privola je jednostavan mehanizam koji Vam jamči razumijevanje okvira mjera zaštite Vaše privatnosti dok pristupate našim uslugama.

Ako niste sigurni ili imate pitanje oko toga kako se prikupljaju ili koriste Vaši podatci, molimo da nas kontaktirate na formi kontakt, na našoj web stranici. Naša Pravila o privatnosti u cijelosti možete pročitati u nastavku.


Sukladno GDPR-u (Općoj uredbi zaštiti osobnih podataka), ova pravila (zajedno s našim Općim uvjetima ugovora, uključujući Ugovor o obradi podataka i drugim odredbama na koje se oni pozivaju) predstavlja osnovu naše obrade bilo kakvih osobnih podataka koje prikupljamo od Vas ili koje nam stavite na raspolaganje. Molimo da ova Pravila pozorno pročitate kako biste u potpunosti razumjeli naš položaj i praksu u pogledu Vaših osobnih podataka i kako ih tretiramo.

Što čini naša obrada podataka?

Puni uvid o podatcima koje prikupljamo, te kako ih upotrebljavamo, jamči Vaše korisničko povjerenje, jer upravo korištenjem naših usluga povjeravate nam svoje podatke. Naša je odgovornost jasno izložiti koje podatke prikupljamo, te koja je svrha njihovog prikupljanja.

Primarno prikupljamo tri najvažnija traga Vaših podataka: vašu pretragu po webu, podatke o uređaju te vremenske okvire unutar kojih pristupate uslugama. Obradom podataka poboljšavamo Vaše iskustvo naših web sadržaja.

Bolero band Osijek prikuplja podatke o posjećenosti web portala, tako da analiziramo opći zapis web portala o korisničkim aktivnostima na portalu, te ga povezujemo s podatcima iz anketa i drugih tipova istraživanja. Volumen naše obrade spada u kategoriju Big Data sustava.


Što je Big Data?

Big data termin označava prikupljanje velikog volumena podataka na dnevnoj razini. Izrazito je važno razumjeti da upotrebljavamo podatke koji zaista predstavljaju statističku relevantnost. Mi koristimo Big data principe kako bi smo osigurali našim klijentima ponudu boljih web-portala, prilagođenih Vašim željama.

Koje podatke prikupljamo?

Razlikujemo tri tipa podataka naše obrade i prikupljanja podataka, koji su nam bitni za istraživanja: osobni podatci, pseudo-podatci te anonimni podatci.

Osobni podatci su privremeni i nemaju trajnu pohranu koje nam dostavljate prilikom telefonskog ili e-mail kontakta, sukladno Vašoj privoli; kao što su e-mail, telefonski broj, Vaše ime i prezime, dob, spol i niz drugih kategorija koji predstavljaju paletu podataka na osnovu kojih je moguće utvrditi Vaš identitet.

Pseudo-podatci su podatci kojima nedostaje povezna stavka kako bismo jasno utvrdili kako se radi o Vašem identitetu, no dodatnom obradom je teoretski moguće doći do Vašeg profila identiteta.

Anonimni podatci ne pokazuju nikakvu karakteristiku Vašeg identiteta.


Osnovne mjere zaštite Vaših podataka

Vaše podatke prikupljamo vođeni principom minimalizacije prikupljanja obrade. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni kako bi identificirali mjerenje Vašeg pristupa ili moguće daljnje suradnje oko pružanja naše usluge putem Google Analiticsa.

Ukupnu pohranu podataka o Vama nemamo, jer nakon izvršene naše usluge, sve informacije o Vama, brišemo iz našeg sustava informacija i jedina poveznica Vas i nas je mogući Facebook profil sa vašom privolom o budućem kontaktu.

Ne posjedujemo baze podataka o vašim podatcima, nemamo dodatne dnevne enkripcijske mjere, te daljnje postupke pseudonimizacije u bilo kojem slučaju baze Osobnih podataka. Pošto nemamo bazu podataka, ne obavljamo ni detaljnu analitičku obradu.


Informacije koje su predmet automatskog prikupljanja

Putem pružatelja analitičkih rješenja ( Google Analitics ) možemo automatski prikupiti specifične informacije o Vašem uređaju ili web-pretraživaču. Kada pristupate našim stranicama, automatski prikupljamo količinu podataka u svrhu razumijevanja procesa korištenja naših stranica ili usluga kako bismo prilagodili Vaše iskustvo primanja sadržaja stranica koji zbog ovog procesa imaju personaliziraniji sadržaj.

Primjerice, Vaš pristup našim uslugama može automatski omogućiti prikupljanje Vaše IP adrese, identifikatora mobilnog telefona, ili uređaja, tip web-pretraživača i tip računala, vrijeme pristupa, web stranicu s koje dolazite, URL adresu koju iduću posjećujete te zapis o interakciji sa sadržajem ili oglasima.

Pomoću Google Analitics podataka dobijamo statističke analize web-demografije portala koje posjećujete kao jedan od niza korisnika. U slučaju kada imamo mogućnost izolacije jedinstvenosti Vaših podataka kao Osobnog podatka tada obrađujemo i prikupljamo podatke isključivo po kriterijima Vaše privole.

Generalno prikupljanje podataka je bez identiteta, izuzev slučaja kada Vas identificiramo kao specifičnog korisnika čije podatke tada tretiramo kao Osobne podatke, te vas o tome obavještavamo i tražimo Vašu privolu.

Prikupljene podatke koristimo za dijagnostiku problema vezanu uz software rješenje, za sakupljanje demografskih informacija ili za pristupanje izvještajima koji nam govore koliko ste i kojih stranica pogledali, neovisno o tipu uređaja kojim pristupate.

U ovom slučaju, imate pune mogućnosti odustajanja od Vaše privole te modifikaciju, brisanje ili bilo koju radnju i pravo koje Opća uredba o zaštiti podataka propisuje.


Spremanje podataka te politika o Internet-kolačićima

Internet-kolačiće ili nekakav drugi tip alata naše lokalne pohrane ne postavljamo, isključivo koristimo Google Analitics kako bismo identificirali broj i lokacije Vaših posjeta na našim stranicama.

Internet-kolačiće društvenih mreža koristite Vi, u slučaju kada dijelite informacije, koristeći neku od društvenih mreža koristeći gumb „podijeli” ili „sviđa mi se” prilikom korištenja naših usluga ili kada povežete Vaš račun na društvenim mrežama s nekom od naših usluga. Društvena mreža bilježi ovaj tip zapisa putem ovog rješenja.


Ankete, Newsletter ili neku drugu vrstu oglašavanja ne koristimo, jer je sva svrha prikupljanja podataka usmjerena na donošenje zaključaka o demografskoj slici našeg web-portala kako bi se isti, ovisno o potrebama, ili fokusirao ili proširio u željenu strukturu.

Više podataka o postavljanju, uređivanju te brisanju Internet-kolačića se možete pronaći na web-stranicama www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.com/uk


Podatci koje odlučujete podijeliti s nama

Našim uslugama je moguće pristupiti bez izjašnjavanja Vašeg identiteta ili otkrivanja informacija putem kojih netko može utvrditi Vas kao specifičnog korisnika kojeg je moguće identificirati.

U slučaju Vaše želje za identifikacijom tada nam dostavljate točno definiranu količinu podataka koju nazivamo Osobni podatak (primjerice Vaše ime i prezime zajedno s e-mail adresom) za točno specificiranu jedinstvenu svrhu. Vaše Osobne podatke koristimo isključivo uz Privolu, čiji sadržaj je vidljiv i dostupan na jasnom i vidljivom mjestu prilikom popunjavanja podataka. U ovom postupku ostvarujete sva prava koje Opća uredba o zaštiti podataka propisuje.

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni. Na kraju ugovorenog razdoblja, osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.

Vaše podatke koristimo u svrhu poboljšanja naše usluge, isključivo uz jasno definiranu svrhu u Privoli, te mogućnosti Vašeg opoziva o suradnji kako je definirano Ugovorom o našoj usluzi. Također, brisanje podataka se vrši na Vaš zahtjev u razumnom roku.

Osim ove uske definicije Osobnih podataka, putem e-maila možete dostaviti i širu količinu Osobnih podataka koji nam služe za kvalitetniju uslugu koju obavljamo koju također koristimo uz predviđenu Privolu sa svim Vašim pripadajućim pravima.

Detaljne konzultacije o praksi i pravima za zaštitu podataka, također možete zatražiti pod kategorijom „kontakt” na našoj web-stranici.


Povjerljivost podataka koje prikupljamo

Analitički dio naše usluge funkcionira tako da naše podatke o Vama ne dostavljamo državnim službama ako drugačije ne nalaže zakon o zaštiti nacionalne sigurnosti ili slučaju kriminalnog gonjenja.

Dijeljenje Vaših podataka funkcionira isključivo uz Vašu Privolu, te unaprijed zakonski definirane procedure podjele ovakvih podataka kroz Opću uredbu o zaštiti podataka. U slučaju kada ne želite koristiti našu uslugu analitike predlažemo korištenje vanjskog opt-out rješenja poput dodatka Chrome web pretraživaču, dostupnom na linku kojeg prilažemo: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-analytics-opt-out/fllaojicojecljbmefodhfapmkqhcbnh?hl=en


Korištenje Vaše IP adrese

Svaki uređaj prilikom pristupanju Internetu koristi specifičan protokol kojeg skraćeno nazivamo IP adresa. Lokacija adrese gotovo uvijek ima karakteristiku točne identifikacije zemlje uređaja s kojim je uspostavljen protokol. Osim zemlje uz IP adresu se najčešće vežu i grad te u slučaju saveznih zemalja i savezna zemlja ili regija. IP adresu koriste gotovo sva internetska mjesta kao bazni identifikator te je njena opća dostupnost neovisna o Bolero band Osijek analitičkom rješenju

Podatci koje dobivamo od trećih strana

Naša poslovna praksa za slučaj zaprimanja informacije o Vama od trećih strana je takva da ove slučajeve jasno kanaliziramo kroz osnovu korisničke Privole našeg partnera s kojim imamo jasno definiran odnos poštovanja mjera koje propisuje Opća uredba o zaštiti podataka.

Korištenje informacija

Proces prikupljanja podataka, uključujući Osobne podatke te statističke podatke korištenja usluga nam koristi kako bi obrađivali podatke u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva i brige o razvoju vlastite usluge. Ovaj proces uključuje odgovaranje na Vaša pitanja, pritužbe ili nejasnoće glede pravila zaštite podataka, uz Vašu Privolu, kako bismo omogućili, najtočniju analitiku, sa najvišom vrijednosti.

Podatke koristimo za statističke usporedbe točnosti kako bi poboljšali opću točnost komercijalnih i znanstvenih istraživanja, te kako bismo povećali stupanj kvalitete u društvu.


Mogućnost prestanka korištenja naših usluga

Mogućnost prestanka korištenja naših usluga je uvijek dostupna, a naše procedure su prilagođene mogućnosti prestanka korištenja naših usluga. Slučaj identifikacije Vas kao novog korisnika se događa u slučaju kada promijenite tip uređaja s kojim pristupate našoj web stranici.

U slučaju kada nam legitimno omogućavate pristup Vašim Osobnim podatcima, u svakom trenutku možete imati uvid u sve informacije koje imamo o Vama. Korištenje ovog prava je dostupno kroz formu „Kontakt”.


Sigurnosne mjere zaštite

Naša usluga posjeduje komercijalno visoke standarde sigurnosti kako bismo prevenirali gubitak Vaših Osobnih podataka, njihovo korištenje u nelegitimne svrhe ili neautorizirani pristup. Koristimo potrebite SSL Certifikate na našoj domeni, web mailu i na svim ostalim potrebitim mjestima.

Uz puno poštovanje mjera Uredbe poput SSL Certifikata, minimalizacije prikupljanja, pseudonimizacije, dnevne enkripcije, te niz drugih mjera – ne možemo jamčiti kako su Vaši podatci 100% sigurni.

Ovakva praksa jednostavno ne postoji u digitalnom prostoru. Ono što jamčimo je kako smo poduzeli sve mjere zaštite koje nalaže opća uredba o zaštiti podataka, pa čak i značajno više od ovog standarda.

Važno je ovdje naglasiti kako ćete biti obavješteni u periodu od 72h u slučaju bilo kakve korupcije ili krađe Vaših podataka. U slučaju ako primijetite u bilo kojem trenutku kako se osjećate nesigurno zbog procedure prikupljanja podataka, također Vas molimo da nam se obratite putem e-maila za zaštitu podataka, dostupnim pod formom „kontakt”.


Osjetljivi Osobni podatci te zaštita privatnosti djece

Osjetljivi Osobni podatci su kategorija koju izrazito štitimo, no istovremeno smo svjesni kako se radi o principu obostrane koristi kada se ovakav tip podataka dijeli. Sukladno općoj Privoli, molimo Vas da razmotrite vlastitu želju za razmjenom ovog tipa podataka.

Iako osobne podatke nigdje ne prikupljamo eksplicitno, može se dogoditi korelacijska povezanost uz koje je moguće dobiti „proširenu” sliku Vaših podataka, no naglašavamo kako je jedini legitiman način prikupljanje i obrade ovih osjetljivih podataka uz Privolu. Podatci koje dobijemo na ovaj način su uvijek popraćeni najvišim operativnim sigurnosnim standardima.

Slučaj zaštite privatnosti djece je u našem kontekstu izrazito rijedak te ne preporučamo ispunjavanje bilo kojih formi maloljetnim osobama, posebice bez nadzora skrbnika ili staratelja.

Kategoriju podatka starosti subjekta istraživanja već smatramo Osjetljivim Osobnim podatkom, stoga sukladno minimalizaciji prikupljanja, u najčešćem slučaju ne tražimo izjašnjavanje o punoljetnosti subjekta istraživanja, izuzev kada se radi o specifičnom kontekstu.

U slučaju kada roditelj ili staratelj malodobnog djeteta shvati kako su nam formom proslijeđeni osjetljivi podatci maloljetne osobe, apeliramo da nam se javi na naš e-mail kako bismo prvim mogućim korakom obrisali navedene podatke o maloljetniku kroz specificiranu formu u „Kontakt” na našoj web-stranici.


Dimenzija operativne sigurnosti te reakcija na slučaj curenja podataka

Slučajevi mogućeg otkazivanja hardwarea, prirodnih katastrofa, te sličnih ugroza Vaših podataka, također nalažu Vašu privolu o razumnom određenom periodu našeg čuvanja vaših podataka.

U takvim ekstremnim slučajevima, o stanju vaših podataka, obavještavamo Vas i nacionalno nadzorno tijelo (Agenciju za zaštitu osobnih podataka, AZOP) unutar roka od 72h koji propisuje Opća uredba o zaštiti podataka.

Pravila o privatnosti redovito pregledavamo i po potrebi osvježavamo, a najnoviju inačicu možete uvijek pronaći na stranici na kojoj se upravo nalazite.

Ako i dalje imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte u vezi s privatnošću ili drugim pitanjima.


Bolero band Osijek


Fantastično večeras u Otoku ... opet 😀. Sa Ljubica Lukić-Vuković

Posted by Bolero Band Osijek on Saturday, May 12, 2018

Otočani fantastični večeras. 😍 #boleroband #otok #elegant

Posted by Bolero Band Osijek on Saturday, May 5, 2018

Kad se udaje najveselija Otočanka 😀 #bolerobandosijek #otok

Posted by Bolero Band Osijek on Friday, May 11, 2018
Bogu fala da si tu